AKSARAY / MERKEZ - Yenimahalle Ortaokulu

Nis

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında mısra ezberleme etkinliği için çocuklara uygun, kolay anlaşılır ve dil zenginliğini yansıtan şiirleri tercih etmek önemlidir.

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında çocuklara uygun, kolay anlaşılır ve dil zenginliğini yansıtan şiirlerin seçilmesi oldukça önemlidir. Bu tür şiirler, çocukların dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken aynı zamanda Türkçenin zenginliğini ve güzelliklerini keşfetmelerini sağlar.

Nis

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bu bayram, Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlandı. 23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 104. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini rahmet ve şükranla anıyoruz.

Şbt

Öğrencilerimize kitap okumanın önemi anlatıldı. Kitap okumanın zihinsel ve psikolojik kapasite artışı başta olmak üzere pek çok faydası vardır. Okuduğunuz her kitap size yeni fikirleri keşfetmek ve öğrenmek için sonsuz fırsatlar sunar. Okuduğunuzda bilgi ve bilgi edinirsiniz ve daha birçok faydaya da sahip olursunuz.

Şbt

Ock

Hiç kimseye yan bakma! Öfkelenip sert çıkma! Kalp Allah’ın evidir, bu evi sen yıkma.

Aşk ile yola çıkmak ise niyetin, Bela ile imtihan edilirsin. Zü’l Celali ve’l ikram; önce kahır sonra ikram

Her bildiğini söyleme, ama her söylediğini bil!

Programı düzenleyen Gamze Hocamıza ve Programda görev alan tüm Öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Ara

Bu çalışmada emeği geçen tüm Ögretmenlerimize , başta Selcan  Hocam  ve tüm Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara